Image

Reseptit

Reseptiasiakkaita palvellaan vuoronumerolla suoratoimituspisteissä. 

Pyrimme ohjaamaan oikeaan ja tarkoituksen mukaiseen lääkkeiden käyttöön. ATK-järjestelmämme auttaa huomaamaan mahdolliset asiakkaan käyttämien lääkkeiden yhteisvaikutukset. Reseptilääkkeet maksetaan kassalla.

Mikäli asiamies noutaa toisen henkilön reseptilääkkeitä, hänellä on oltava potilaan mukana Kelakortti ja tiedossa noudettavan lääkkeen nimi tai potilasohje.

Image

Reseptien uusinta

Sähköisen reseptin uusintaa voi pyytää suoraan terveyskeskuksesta. Apteekki välittää myös uusintapyyntöjä. Tietosuojasyistä emme kuitenkaan voi ottaa vastaan uusintapyyntöä puhelimitse. Mikäli asiakas haluaa tekstiviestin terveyskeskukselta, kun resepti on uusittu, apteekki välittää matkapuhelimen numeron uusintapyynnön mukana.

Uusimiseen on hyvä varata aikaa noin viikko. Apteekki perii uusimistyöstä 2 euroa reseptiä kohti. Mikäli kerralla pyydetään uusimaan useampia reseptejä, maksimimaksu on 6 euroa uusimiskertaa kohti.

Asiakas voi seurata reseptiensä uusintaa ja voimassa olevia lääkemääräyksiä internetosoitteesta www.kanta.fi. Omat tiedot kohtaan kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Mikäli asiamies esittää uusintapyynnön toisen henkilön puolesta, hänellä on oltava asiakkaan antama valtakirja.
Lomakkeita saa apteekista. Valtakirja on apteekkikohtainen ja sen voi antaa myös kolmeksi vuodeksi kerralla

Image

Tiliasiakkuus

Kun lääkeostot hoitaa kotisairaanhoito tai palvelukoti, pyydetään asiakasta tekemään laskutussopimus. Kuukauden aikana tehdyt lääkeostot laskutetaan kerralla seuraavan kuun alussa. Kotiin lähetetään paperilasku. Verkkopankkia käyttävät asiakkaat voivat tilata verkkopankissa paperilaskun tilalle e-laskun.

Asiakas voi pyytää myös omassa pankissaan lääkelaskun tilalle suoralaskun. Tällöin hän saa postissa ennakkoilmoituksen lääkelaskusta, mutta pankki veloittaa laskun automaattisesti eräpäivänä.

Laskutuspalkkio on 2,50 euroa (alv 0%) ja maksuehto 14 vuorokautta.

Image